ACTIVITEITEN IN DE OMGEVING

Haute Vienne - Limousin

De Haute Vienne ligt in de Limousin een regio nog niet overspoeld door het toerisme. Er zijn diverse beschermde natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Bij de receptie ligt voldoende foldermateriaal tot uw beschikking om elke dag iets anders te ondernemen.

DIERENTUIN EN STOOMTREIN

In Le Vigen (45 km) is het prachtige Parc du Reynou. Een mooi, ruim opgezet dierenpark, waar u, langs goed aangegeven routes, ruim 400 dieren kunt gadeslaan zoals apen, leeuwen, papegaaien etc. U kunt hier ook heerlijk wandelen en picknicken rond het kasteel.

De train de Vapeur (stoomtrein) is een originele manier om het landschap van de Limousin te ontdekken. Vertrek vanaf Eymoutiers (10 km.) met diverse routes zoals La Vallée de la Vienne (Limoges - Eymoutiers) en Les Gorges de la Vienne (Eymoutiers - Châteauneuf - Bujaleuf, 2 uur).

ZWEMBAD EN KLIMBOS

Januari 2015 opende de deuren van het grootste zwembad van Frankrijk. In Limoges langs de snelweg, dus makkelijk bereikbaar, vindt u een zeer groot aqua complex; naast olympisch bad ook een groot speelbad met verschillende fonteinen, watervalletje, stroomversnellingen, golfslagbad en glijbanen. Een aanwinst!

Op 30 minuten rijden in Vassiviere is een heel leuk klimbos. Er zijn 2 parcours voor de kleintjes en 5 parcours voor de wat oudere kinderen. Avontuurlijk, leuk, spannend en leerzaam. In Nedde (ca. 30 minuten) is een interessant vlinder- en insectenmuseum (La Cité des Insectes) voor kinderen. In Peyrat-le-Chateau (ca. 25 minuten) is een ezelboerderij, les Ânes de Vassiviere waar ook tochten worden georganiseerd.
En in Chateauneuf op 3km is een klein meertje met een zandstrand waar je lekker een middagje kunt zwemmen!

DORPEN EN STEDEN

Op 45 km afstand ligt de grote stad Limoges met zijn oude slagerswijk, porseleinwinkels, gothische kathedraal, het aquarium du Limousin en het Musée national Adrien Dubouché (voor keramiek, glas, porselein), en het Musée municipal de l'Evèché met een prachtige collectie geëmailleerde reliekkistjes en kruisen. Eveneens op 45 km ligt Uzerche, een prachtig stadje aan de Vézère waar je ook kunt kanovaren.

In de Limousin liggen een aantal van "Les plus beaux Villages de France", waaronder Treignac en Ségur-le-Château. Eymoutiers (op 13 km) is een heel leuk plaatsje dat doorkruist wordt door een rivier en een hele mooie romaanse kerk bezit.

SPORTIEF EN NATUUR

De sportieve activiteiten die u kunt ondernemen in de regio zijn van velerlei aard zoals kanovaren, fietsen, wandelen (direct vanuit uw tent) en golf. Maar u kunt ook paardrijden. In Nedde is een manege.
Ballonvaren. In Juillac (1 uur rijden) heeft u de mogelijkheid om ballon te varen en zo de streek vanuit de lucht te ontdekken. Info bij de receptie.

Op 35km ligt het grootste binnenmeer van Frankrijk het Lac de Vassiviere een 1000 hectare groot stuwmeer met verschillende stranden en vele soorten van watersport. La Cascade des Jarrauds (30 km) is een fraaie reeks watervalletjes waar jong en oud kunnen wandelen, klauteren en baden.

review bellegarde les fleurs op zoover
Zoovergastreview
"In de omgeving kan je mooie wielrentochten maken, ook hardlopen kan in het bos achter de camping. Voor ons zeker een plek om naar terug te gaan!"

CULTUUR EN TIP

Op het Ile de Vassiviere is een museum van moderne kunst, ontworpen door Aldo Rossi. Zeer de moeite waard is l'Espace Paul Rebeyrolle in Eymoutiers, een museum gewijd aan de Franse kunstenaar Paul Rebeyrolle. Verder is het prachtig ingerichte kasteel van Bonneval in Coussac-Bonneval een bezoek waard.

Tip!
Pompadour op ca. 50 minuten rijden is het paardencentrum van Frankrijk. In de zomermaanden worden hier ook diverse councours-hippique gehouden waaronder het beroemde Le Haras National de Pompadour. Pompadour heeft ook een zeer mooi Château dat een bezoek waard is.

GLAMPING SAFARITENTEN MET ALLE DENKBARE LUXE

Op landgoed van kasteel Bellegarde Les Fleurs met zwembad en speeltuin, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen

TOP
Kan je vakantie niet doorgaan vanwege een negatief reisadvies van de overheid dan geven wij je de garantie dat je, jouw volledige reissom terug krijgt!
Geld terug garantie
Kan je vakantie niet doorgaan vanwege een negatief reisadvies van de overheid dan geven wij je de garantie dat je, jouw volledige reissom terug krijgt!
Geld terug garantie