ER WAS ER EENS...

Baron Paul Lacanger

Baron Paul Larcanger begon voor 1800 met de bouw van het kasteel Bellegarde. De baron hield erg van gokken, en daarmee verloor hij het kasteel en de daarbij behorende 200 hectare grond. Als u onder de pergola achter het kasteel gaat staan, ziet u het huis dat hij van zijn laatste centen heeft laten bouwen. Toen hij ook dit vergokte, is hij naar Parijs gegaan. Hij is daar gestorven als 'clochard'.

ARMADEE TARRADE

In 1934 opende docteur Armadee Tarrade, burgemeester van Chateauneuf-la-Forêt, het sanatorium voor vrouwen en meisjes met tuberculose. Voor de Marie van Chateauneuf-la-Forêt staat zijn borstbeeld.

Rond 1953 werd het een rusthuis voor herstellende longpatiënten, bejaarden en psychiatrische patiënten. Begin jaren '90 werd het complex gesloten.
Vanaf 1995 heeft het landgoed te koop gestaan.

HANNA'S LAANTJE

In 1999 ontdekten de broer en moeder van Jaap een pad achter het kasteel (Hanna's laantje). Ze zagen een zeer verwaarloosd gebouw overwoekerd met bramen. Niet lang daarna zijn Jaap en Nicole begonnen aan de enorme klus om het landgoed met kasteel weer terug te brengen in originele staat.

review bellegarde les fleurs op zoover
Zoovergastreview
"De eigenaren Jaap en Nicole zijn makkelijk benaderbaar en bereid tot een gesprek. Het is indrukwekkend hoe ze het chateau eigenhandig hebben opgeknapt."

JULI EN AUGUSTUS

Het dak is reeds vernieuwd net als alle ramen en de buitenkant van het kasteel. Sinds de zomer van 2006 bewonen Jaap, Nicole en dochter Charlotte de bovenste etage van het kasteel. Binnenin het kasteel is nog veel werk te verrichten maar in juli & augustus stoppen de werkzaamheden om geheel klaar te staan voor de gasten.

In 2008 opende de deuren van de Orangerie waar u kunt genieten van een lekker kopje koffie. De hele dag kunt u "croque-monsieurs, verse salades, pommes‐frites en snacks bestellen alsmede het brood voor de volgende ochtend.

GLAMPING SAFARITENTEN MET ALLE DENKBARE LUXE

Op landgoed van kasteel Bellegarde Les Fleurs met zwembad en speeltuin, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen

TOP
Kan je vakantie niet doorgaan vanwege een negatief reisadvies van de overheid dan geven wij je de garantie dat je, jouw volledige reissom terug krijgt!
Geld terug garantie
Kan je vakantie niet doorgaan vanwege een negatief reisadvies van de overheid dan geven wij je de garantie dat je, jouw volledige reissom terug krijgt!
Geld terug garantie